HALE RESIDENCE

Vancouver, WA STATE

HALE RESIDENCE. This project is on Vancouver Lake in Washington. The Client wanted to maintain the site in its natural state and design around the mature trees and existing blackberry bushes. The house was located on the lake high water line with a natural meadow in front. The flood plain stretches across the site so every room has a view of the lake.

The exterior architectural form is parapet walled boxes clad with cement rain screen panels and pitched roof shapes with W.R.C. walls and large window and door systems provide transparency and views on the lake side and privacy from the approach side. Large pitched overhangs protect major windows and entries from the weather.

More than fifty sustainable processes and materials were utilized in this design. The design is visually stimulating, complex and exploitative. The house radiates with a warm inviting environment that is casual but sophisticated. Click here to see this building featured in the Award-Winning Coverage of Sustainable Construction, Products and Lifestyles, Green Builder

DESIGN AWARD 2017

American Institute of Architects
Pasadena & Foothill Chapter

DESIGN AWARD 2015

American Institute of Architects
Pasadena & Foothill Chapter

PEOPLES CHOICE AWARD 2015

American Institute of Architects
San Fernando Valley Chapter

HOME OF THE YEAR AWARD 2016

The Best of Green Building
Green Builder MEDIA